بزرگترین مزرعه (نیروگاه) های بادی در خاورمیانه

عربستان سعودی

دومات الجندال (Dumat Al Jandal)، بزرگترین مزرعه بادی در خاورمیانه و اولین مزرعه بادی در مقیاس صنعتی می باشد و تولید برق را برای تامین برق 70000 خانه و صرفه جویی 988000 تن CO2 در سال آغاز کرده است. دومات الجندل بزرگترین مزرعه بادی در خاورمیانه و اولین مزرعه عربستان سعودی است. پروژه برق بادی 400 مگاواتی شامل 99 توربین بادی با ظرفیت 4.2 مگاوات است. ساخت و ساز در سپتامبر 2019 آغاز شد و نصب توربین های بادی اکنون تقریباً کامل شده است. این مزرعه بادی همچنین به فعالیت اقتصادی در منطقه کمک می کند و بیش از 600 شغل محلی را در مرحله ساخت ایجاد کرده است. در صورت بهره برداری کامل، مزرعه بادی برای 70000 خانوار سعودی انرژی بدون کربن تولید می کند و 988000 تن دی اکسید کربن در سال صرفه جویی می کند.

 

 

اردن

مزرعه بادی 117 مگاواتی تافیلا؛ این نیروگاه 38 توربین از سال 2015 برق تولید می کند. مزرعه بادی 287 میلیون دلاری (255 میلیون یورو) واقع در استان تفیله، سالانه حدود 350 گیگاوات ساعت برق تولید می کند. این پروژه در راستای توسعه صنعت انرژی های تجدیدپذیر ابوظبی احداث شد تا انرژی پاک تا سال 2021 حدود 20 درصد از کل تولید برق را به خود اختصاص دهد. این پروژه مسئول 12 درصد از ظرفیت کلی انرژی های تجدیدپذیر کشور است.

 

 

عمان

پروژه بادی ظفار (Dhofar Wind Project)، اولین مزرعه بادی در مقیاس بزرگ در شورای همکاری خلیج فارس با ظرفیت تولید 50 مگاوات است. پروژه برق بادی ظفار که در استان ظفار در منطقه سلطان نشین عمان واقع شده است، اولین سرمایه گذاری مصدر در بخش انرژی های تجدیدپذیر عمان است. بودجه این پروژه توسط صندوق توسعه ابوظبی، نهاد ملی پیشرو در امارات متحده عربی برای کمک های توسعه تامین شد. فلات ثمریت (Thumrait)، جایی که پروژه در آن ساخته شده، شرایط ایده آلی را برای مزرعه بادی با میانگین سرعت باد 7-8 متر در ثانیه فراهم می کند. این پروژه شامل 13 توربین بادی است که توسط جنرال الکتریک ساخته شده است که هر کدام ظرفیت تولید برق 3.8 مگاوات دارند. این توربین ها نشان دهنده آخرین پیشرفت در پلتفرم توربین بادی جنرال الکتریک است که هم تولید انرژی سالانه و هم انعطاف پذیری در عملیات را افزایش می دهد. برق تولید شده توسط پروژه ظفار از تقاضای فزاینده انرژی و رشد اقتصادی عمان حمایت خواهد کرد. مزرعه بادی وابستگی داخلی به گاز برای تولید برق را کاهش می دهد، که می تواند به سمت استفاده های صنعتی ارزشمندتر هدایت شود و منابع گاز طبیعی را حفظ کند.

 

 

کویت

موسسه تحقیقات علمی کویت پروژه نوآورانه انرژی تجدیدپذیر شاگایا (Shagaya Wind Project) را توسعه داده است که در فاز اول یک طرح جامع بلندپروازانه برای تولید حدود 3.2 گیگاوات در پارک انرژی تجدیدپذیر شاگایا بود. فاز اول پایه ای را برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر آتی در کویت از طریق نصب نیروگاه خورشیدی متمرکز 50 مگاواتی که در دسامبر 2018 راه اندازی شد که در کنار آن یک مزرعه بادی 10 مگاواتی که در سال 2017 راه اندازی شد، قرار دارد. مزرعه بادی شاگایا دارای ظرفیت ناخالص نصب شده 10 مگاوات و متشکل از پنج توربین بادی است که در یک ردیف قرار گرفته و در سه رشته به پست در سطح ولتاژ متوسط ​​11 کیلو ولت متصل شده است.

 

سوریه – اسراییل (بلندی های جولان)

این پروژه‌ در حال ساخت، شامل 50 توربین بادی در ارتفاع بیش 200 متر (218.7 یارد) ارتفاع دارند و پیشرفته ترین در نوع خود هستند و برای ایجاد انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان بخشی از پروژه طولانی مدت است. برنامه ریزی برای کاهش اتکا به سوخت های فسیلی در همین حال، تعداد معدودی از خانواده‌های منطقه که موافقت کرده‌اند توربین‌ها در زمین شخصی‌شان ساخته شود، از این پروژه سود اقتصادی خواهند برد. این پروژه بخشی از روند رو به رشد جهانی پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر است که مناظر طبیعی را تغییر می‌دهند و اثرات نامطلوبی بر جوامع محلی یا بومی دارند، حتی اگر اهداف چنین پروژه‌هایی بهبود محیط زیست باشد. با هدف توسعه و دستیابی به بیش از 1 گیگاوات شروع به فعالیت کرده است.

 

مزرعه بادی حوا عکار، لبنان (Hawa Akkar Wind Farm, Lebanon)

مزرعه بادی حوا عکار یک پروژه انرژی بادی خشکی 67.2 مگاواتی و دارای برج هایی به ارتفاع 85 متر در شمال لبنان است. این پروژه در حال حاضر، پس از اتمام ساخت و ساز، پیش بینی می شود که تا پایان سال 2022 به بهره برداری برسد. انتظار می رود که با ظرفیت تولید کلی 4.2 مگاوات، به کمک 16 توربین و هزینه پروژه حدود 117.476 میلیون دلار و انرژی پاک کافی برای تامین برق 100000 خانوار را تامین کند. برق تولید شده از این پروژه طبق قرارداد خرید برق برای مدت 20 سال به وزارت انرژی و آب لبنان فروخته خواهد شد.

 

 

ترکیه (پدرخوانده انرژی تجدیدپذیر خاورمیانه!)

تاکنون ترکیه توانسته است به نقطه عطف انرژی بادی 10 گیگاواتی برسد و به سرعت به یک بازار پیشرو برای انرژی بادی تبدیل شود. این کشور اخیراً یک نقطه عطف مهم را جشن گرفته است: ظرفیت تجمعی انرژی بادی به 10000 مگاوات رسیده است. قلمرو بزرگ ترکیه و سرعت باد عالی، شرایط ایده آلی را برای تولید انرژی باد فراهم می کند. در طول دهه گذشته، این کشور یک زنجیره تامین انرژی بادی قوی ایجاد کرده است. ترکیه به 10 گیگاوات نیروگاه بادی رسید که یک دستاورد قابل توجه برای این کشور است. این بدان معناست که ترکیه در 10 سال گذشته توانسته است ظرفیت انرژی بادی خود را ده برابر کند. در این دوره، ترکیه شاهد تنوع قابل توجهی در ترکیب انرژی خود بوده است، به ویژه از طریق گسترش ظرفیت تولید انرژی های تجدیدپذیر. ترکیب برق ترکیه به سرعت در حال تغییر به سمت انرژی های تجدیدپذیر است که اکنون 43 درصد از کل تولید برق را تشکیل می دهند، در حالی که زغال سنگ و گاز به ترتیب 34 و 23 درصد را تشکیل می دهند. امروزه انرژی بادی 10 درصد از ترکیب برق ترکیه را تشکیل می دهد که آن را به دومین منبع بزرگ انرژی تجدیدپذیر پس از برق آبی تبدیل می کند. تمام 10 گیگاوات نصب شده در ترکیه امروز از باد خشکی است. نقطه عطف 10 گیگاواتی تا پایان توسعه انرژی بادی خشکی در ترکیه فاصله زیادی دارد. این کشور قصد دارد تا سال 2030 به 20 گیگاوات انرژی بادی اضافه کند. بیشتر آن از باد خشکی تامین خواهد شد. به استثنای استانبول، اکثر مکان‌هایی که ظرفیت انرژی بادی بالایی دارند در منطقه دریای اژه هستند. استان ازمیر پیشتاز استقرار انرژی بادی است و میزبان حدود 20 درصد از ظرفیت انرژی باد کشور است. بزرگترین پروژه انرژی بادی، پروژه 312 مگاواتی سوما، در استان های مانیسا و بالیکسیر واقع شده است. موفقیت صنعت بادی ترکیه ریشه در زنجیره تامین داخلی قوی و مستمر آن دارد. همچنین بسیاری از شرکت های اروپایی و بین المللی تاسیسات تولیدی را در ترکیه راه اندازی کرده اند. آخرین داده ها نشان می دهد که 3580 شرکت فعال در بخش انرژی بادی ترکیه با 25000 نفر به طور مستقیم یا غیرمستقیم شاغل هستند. این کشور میزبان تاسیسات تولید شرکت های پیشرو در بازار مانند TPI Composites، Enercon، GRI Renewables است. به عنوان مثال، شرکت آمریکایی TPI Composites کامپوزیت های باکیفیت مورد استفاده در پره های توربین بادی را در دو کارخانه واقع در منطقه ازمیر تولید می کند که در مجموع حدود 4200 نفر را استخدام می کند. از آنجا آنها در درجه اول به مشتریان در اروپا، از جمله بازار محلی ترکیه، خاورمیانه و آفریقا خدمات ارائه می دهند.

 

 

روندهای مالی و سرمایه گذاری نشان داد که ترکیه با سرمایه گذاری 1.6 میلیارد یورویی جدید در انرژی بادی در سال 2020 در بین پنج کشور برتر اروپا قرار گرفت. ترکیه همچنین پنجمین تولیدکننده بزرگ تجهیزات در اروپا در سال 2020 بود. امروز 77 تولید کننده تجهیزات توربین بادی وجود دارد. تاسیسات تولید در ترکیه، صادرات به 45 کشور در شش قاره را فراهم آورده است. تاکنون تمام 10 گیگاوات انرژی بادی نصب شده در ترکیه در خشکی است. اما این کشور اکنون به امکان توسعه باد دریایی نیز روی آورده است. نقشه راه منتشر شده توسط آژانس توسعه ازمیر برای ترویج توسعه بادی فراساحلی، کل پتانسیل بادی دریایی ترکیه را 70 گیگاوات تخمین زده است. این صنعت هنوز منتظر قانون بتنی باد فراساحلی است. اما صنعت بادی فراساحلی ترکیه در حال شکل گیری است. انجمن بادهای فراساحلی ترکیه که اخیراً تأسیس شده است، به WindEurope پیوست تا از داستان موفقیت باد دریایی اروپا درس بگیرد. حدود 300 مزرعه بادی در ترکیه وجود دارد که همگی در خشکی بوده و در مجموع حدود 4000 توربین بادی شامل می شود. در سال 2022 مجموع ظرفیت نصب شده از 11 گیگاوات گذشت که ضریب ظرفیت بالایی است. در ادامه با معروف ترین و پرظرفیت ترین نیروگاه های بادی ترکیه آشنا می شویم:

 

 

مزرعه بادی آلیاگا (Aliağa)

مزرعه بادی آلیاگا، یک نیروگاه بادی خشکی بوده و در منطقه آلیاغا در استان ازمیر در غرب ترکیه قرار گرفته است. این مزرعه بادی شامل چهار میدان است که توسط شرکت های مختلف اداره می شود. در مجموع 83 توربین بادی دارای توان خروجی نصب شده 193 مگاوات هستند که حدود 480 گیگاوات ساعت در سال تولید می کنند.

 

 

مزرعه بادی باهچه (Gökçedağ)

مزرعه بادی باهچه یک نیروگاه بادی خشکی در منطقه Bahçe استان عثمانیه در شرق دریای مدیترانه ترکیه است. این مزرعه بادی متشکل از 54 توربین بادی با توان خروجی نصب شده 135 مگاوات در مجموع، بزرگترین نیروگاه بادی کشور بود که در سال 2009 راه اندازی شد. مجوز مزرعه بادی در سال 2003 اخذ شد و در سال 2033 منقضی خواهد شد. کار ساخت و ساز در این مکان در سال 2008 آغاز شد و حدود 200 میلیون یورو هزینه داشت.

 

 

مزرعه بادی چانتا (Çanta)

مزرعه بادی چانتا، یک نیروگاه بادی است که در سال 2014 متشکل از 19 توربین بادی با ظرفیت کل نصب شده 47.5  مگاوات است. مزرعه بادی در چانتا در منطقه سیلیوری استان استانبول در شمال غربی ترکیه قرار دارد. این مزرعه بادی در سال 2014 با شش توربین که هر کدام ظرفیت 2.5  مگاوات را داشتند، به بهره برداری رسید. تا پایان سال 2014، با نصب هشت توربین دیگر، مجموع ظرفیت به 35 مگاوات افزایش یافت.

 

 

مزرعه بادی (Dağpazarı)

یک نیروگاه بادی متشکل از 13 توربین بادی در Dağpazarı در کوه‌های توروس در ناحیه موت در استان مرسین در جنوب ترکیه است. در سال 2012 آنلاین شد.

 

 

مزرعه بادی موت (Mut)

مزرعه بادی موت، یک نیروگاه بادی متشکل از یازده توربین بادی است که در کوه ماگراس در اوزلو در منطقه موت در استان مرسین در جنوب ترکیه واقع شده است. مزرعه بادی در سال 2010 به بهره برداری رسید.

 

 

مزرعه بادی شاملی (Şamlı)

نیروگاه بادی شاملی یک نیروگاه بادی خشکی در شاملی در استان بالیکسیر در غرب ترکیه است. مزرعه بادی شامل سه میدان است که توسط شرکت های مختلف اداره می شود. در مجموع 91 توربین بادی دارای توان خروجی نصب شده 150 مگاوات هستند و حدود 375 گیگاوات ساعت در سال تولید می کنند.

 

 

مزرعه بادی سوما (Soma)

مزرعه بادی سوما یک نیروگاه بادی خشکی در سوما در استان مانیسا در شمال غربی منطقه دریای اژه ترکیه است. این نیروگاه که در دو فاز ساخته شده و متشکل از 119 توربین بادی با توان خروجی نصب شده 140 مگاوات است، یکی از بزرگترین نیروگاه های بادی ترکیه است. مزرعه بادی که در یک زمین کوهستانی بزرگ توزیع شده است، در زمینی به مساحت 123 کیلومتر مربع (47 مایل مربع) گسترش یافته است. مزرعه بادی توسط پولات انرژی، یک شرکت سرمایه گذاری مشترک به اشتراک گذاشته شده توسط هلدینگ پولات، که متعلق به رئیس سابق گالاتاسرای اس کی، عدنان پولات ، و شرکت فرانسوی EDF Energies Nouvelles است، ساخته و اداره می شود.

 

 

نیروگاه انرژی بادی فوترس (Fuatres)

این مزرعه بادی در منطقه ازمیر در غرب ترکیه واقع شده و در سال 2015 با ظرفیت 33 مگاوات به بهره برداری رسید.

 

 

نیروگاه انرژی بادی کارتالداگی (Kartaldağı)

نیروگاه بادی کارتالداگی در شرق ترکیه و در سال 2017 به بهره برداری کامل رسید. این نیروگاه متشکل از 19 توربین بادی می باشد و هم اکنون دارای ظرفیت برق 65.6 مگاوات است.

 

 

نیروگاه انرژی بادی (Kıyıköy)

نیروگاه انرژی بادی با ظرفیت 28 مگاوات در سال 2015 راه اندازی شد. توسعه نیروگاه بادی به میزان 72 مگاوات در ژانویه 2021 انجام شد و به ظرفیت تولید 100 مگاوات دست یافت.

 

 

نیروگاه انرژی بادی ساروس (Saros)

نیروگاه انرژی بادی ساروس در سال 2021 و با ظرفیت 148 مگاوات به بهره برداری رسید که از این بابت پنجمین مزرعه بادی بزرگ در ترکیه محسوب می شود و قادر خواهد بود حدود 190000 خانوار را در مجموع تامین کند.

 

 

نیروگاه انرژی بادی بالابانلی (Balabanlı)

مزرعه بادی بالابانلی در نزدیکی استانبول واقع گردیده و در سال 2014 افتتاح شد. دارای 22 توربین اصلی و با ظرفیت 50 مگاوات می باشد. 3 توربین دیگر در ابتدای سال 2017 به مزرعه بادی اضافه شد و به ظرفیت نهایی 61.4 مگاوات رسیده است.

 

 

مزرعه بادی هارمانلیک (Harmanlık)

این مزرعه بادی در شمال غربی ترکیه قرار دارد. نصب شده 55.2 مگاوات و تولید برق سالانه 179 گیگاوات ساعت است. این پروژه از اردیبهشت 1394 شروع به کار کرده است.

 

 

مزرعه بادی باندیرما (Bandirma)

مزرعه بادی باندیرما یک پروژه 89.7 مگاواتی انرژی بادی خشکی که در بالیکسیر ترکیه واقع می باشد. این نیروگاه، اولین نیروگاه بادی بود که در ترکیه به بهره برداری رسید. پس از اتمام ساخت و ساز، این پروژه در سپتامبر 2009 به بهره برداری رسید. این پروژه 292000 مگاوات ساعت برق تولید می کند و در نتیجه 130000 تن انتشار دی اکسید کربن در سال را جبران می کند. پروژه در حال حاضر فعال و در چند فاز توسعه یافته است؛ فاز اول، 15 توربین با ظرفیت 3 مگاوات، فاز دوم 5 توربین با ظرفیت 3 مگاوات و فاز سوم شامل 9 توربین با ظرفیت 3.3 مگاوات است.

نیروگاه انرژی بادی کرو (Koru)

این پروژه برق بادی شمال غربی ترکیه واقع شده است. در سال 2015 به شبکه متصل شد. دارای ظرفیت 55.2 مگاوات است.

 

 

مصر

مزرعه بادی راس غارب (Ras Ghareb)

مزرعه بادی راس غارب یک پروژه بادی نزدیک به ساحل با توان 262.5 مگاوات می باشد که در نزدیکی خلیج سوئز، تقریباً 30 کیلومتری شمال غربی راس غارب و در 260 کیلومتری جنوب شرقی قاهره، در ساحل کانال سوئز در استان دریای سرخ قرار دارد. کل سرمایه گذاری در این پروژه حدود 380 میلیون دلار بود و ساخت و ساز آن در سال 2018 آغاز شد. این مزرعه بادی در سال 2019 به ظرفیت کامل رسید. این مزرعه بادی می تواند برق کافی برای تامین برق 500000 خانوار مصری تولید کند و توانایی تامین 20 درصد برق از منابع تجدیدپذیر کشور مصر، تا پایان سال 2022 را خواهد داشت. هدف این نیروگاه حمایت از توسعه پروژه های بادی و گسترش شبکه های انتقال مرتبط است. این مزرعه بادی مجهز به 125 توربین بادی است . توربین های 2.1 مگاواتی دارای روتور با قطر 97 متر مناسب برای مکان های کم باد، پره های سبک وزن، سیستم انحراف فعال و سیستم نگهداری پیشگیرانه هستند. برق تولید شده توسط مزرعه بادی بر اساس یک قرارداد خرید برق 20 ساله به شرکت انتقال برق مصر فروخته می شود. این پروژه فرصت هایی را برای اشتغال به صورت محلی فراهم می کند و فعالیت های اقتصادی اجتماعی را در مناطق اطراف افزایش می دهد، در حالی که به تنوع ترکیب انرژی و ارائه قدرت با قیمت رقابتی تر در کشور کمک می کند. در زمان اوج ساخت، این پروژه تا 550 نفر را استخدام کرد. انتظار می رود این پروژه سالانه بیش از 550000 تن در انتشار دی اکسید کربن صرفه جویی کند.

 

 

باتوجه به اینکه تقاضا برای برق در مصر به دلیل رشد جمعیت در حال افزایش می باشد، هدف این کشور این است که با تنوع بخشیدن به تاسیسات تولید برق خود به منابع انرژی تجدیدپذیر، به تقاضای فزاینده پاسخ دهد تا از وابستگی به نفت و گاز جلوگیری کند. باتوجه به اینکه سرعت باد خلیج سوئز به طور متوسط ​​10.5 متر بر ثانیه (34.44 فوت بر ثانیه) می باشد و برای نیروگاه های بادی مناسب است، مصر قصد دارد تا سال 2022 حدود 12 درصد یعنی 6.8 گیگاوات برق از منابع بادی، 5.8 درصد از منابع آبی و 2.2 درصد از منابع خورشیدی تولید کند. دولت مصر منطقه ای به مساحت 7845 کیلومتر مربع (84442.8 فوت مربع) در منطقه خلیج سوئز و کرانه های نیل برای توسعه پروژه های انرژی بادی قرار داد. مصر تا سپتامبر 2021 حدود 1375 مگاوات نیروگاه بادی در حال بهره برداری داشت، در حالی که 1340 مگاوات نیروگاه بادی جدید در مرحله توسعه یا ساخت قرار داشت.

 

 

مزرعه بادی آمونت (Amunet Wind Farm)

این پروژه انرژی بادی در خشکی با ظرفیت 500 مگاوات برنامه ریزی شده است. این پروژه در حال حاضر در مرحله صدور مجوز است. در تک فاز توسعه خواهد یافت. پس از اتمام ساخت و ساز، انتظار می رود این پروژه در سال 2023 به بهره برداری برسد. پیش بینی می شود هزینه پروژه حدود 821.25 میلیون دلار باشد. برق تولید شده از این پروژه بر اساس قرارداد خرید برق به شرکت انتقال برق مصر فروخته خواهد شد. این نیرو با نرخ 0.031 کیلووات ساعت برای مدت 20 سال فروخته می شود. ظرفیت مورد نیاز 500 مگاوات است. انتظار می‌رود که برای پاسخگویی به تقاضای تقریباً 830000 خانه کافی است.

 

 

قرار است براساس یک طرح جدید، توسعه یک پروژه مزرعه بادی 1.1 گیگاواتی که در سواحل کانال سوئز انجام گردد و یک مجتمع 1.5 میلیارد دلاری تا پایان سال 2026 به بهره برداری برسد. بزرگترین مزرعه بادی خاورمیانه قرار است برق پاک را برای 1.1 میلیون خانوار تامین کند و 2.4 میلیون تن دی اکسید کربن را ذخیره کند که با انتشار سالانه بیش از یک میلیون خودرو قابل مقایسه است. این مجتمع سومین پروژه انرژی تجدیدپذیر برق در مصر خواهد بود. مصر دومین (پس از آفریقای جنوبی) تولید کننده انرژی بادی و خورشیدی در آفریقا است. ظرفیت نصب شده توربین های بادی آن در سال 2021 به 1640 مگاوات 22 درصد کل منطقه رسید (بر اساس داده های آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر، ایرنا). در همین حال، نیروگاه های برق با ظرفیت 2832 مگاوات در سال 2021 (در مقابل 4071 مگاوات اتیوپی) منبع کلیدی تجدیدپذیر در مصر باقی می مانند.

 

ایران

نیروگاه بادی منجیل و رودبار (Manjil and Rudbar Wind Farm, Gilan Province)

نیروگاه بادی منجیل و رودبار نام نیروگاه بادی در شهرهای رودبار و منجیل استان گیلان است. کار ساخت این نیروگاه در دهه ۱۳۷۰ خورشیدی انجام گرفت. در منجیل ۸۷ درصد روزهای سال، باد وجود دارد که در کل ۸۷ مگاوات ساعت برای یک توربین می‌تواند به‌دست آورد. این نیروگاه دارای ۱۷۱ توربین، در منجیل 52 واحد WTG و با ظرفیت کل 28.37 مگاوات و در رودبار 4 واحد WTG با ظرفیت کل 2.15 مگاوات است. توربین‌ها از سه پره به طول تقریبی ۱۷ الی ۲۳ متر (قطر روتور ۳۵الی ۴۷ متر) ساخته شده‌اند و انرژی جنبشی باد را توسط ژنراتورهایی که در پشت پره‌ها قرار دارد، به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. در شرایطی که وزش باد مناسب باشد، چرخش مجموعه این پره‌ها منظره‌های زیبا و دیدنی را به وجود می‌آورد که توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

 

 

مزرعه بادی بینالود (Binalood wind farm, Neyshabour Province)

نیروگاه بادی بینالود در استان خراسان رضوی در نزدیکی شهر نیشاپور واقع شده است. این مزرعه یک پروژه انرژی بادی خشکی 32.38 مگاواتی بوده که در چند فاز توسعه یافته است. پس از اتمام ساخت، این پروژه در سال 2008 به بهره برداری کامل رسید. این پروژه توسط سازمان انرژی های تجدیدپذیر ایران و صبا نیرو توسعه یافته است. مزرعه بادی بینالود در فاز اول، دارای برج هایی به ارتفاع 40 متر و در فاز دوم، به برج هایی به ارتفاع 80 متر مجهز شد. در حال حاضر از 43 توربین با ظرفیت تولید 660 کیلووات برای تولید 28.2 مگاوات برق با استفاده از نیروی باد استفاده می کند. مساحت این مزرعه بادی بیش از 700 هکتار (1700 هکتار) است. این پروژه در سال 2002 آغاز شد و مزرعه در سال 2008 به صورت آنلاین راه اندازی شد. این نیروگاه توسط سازمان انرژی های تجدیدپذیر ایران ساخته شد. در حال حاضر، با افزودن 50 توربین دیگر که هر کدام با ظرفیت 660 کیلووات است، در حال توسعه است و ظرفیت کل آن به 61.2 مگاوات افزایش می یابد.

مزرعه بادی میانه (Mianeh Wind Farm, East Azerbaijan Province)

نیروگاه بادی میانه یک پروژه 50 مگاواتی انرژی بادی خشکی و در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این پروژه در حال حاضر در مرحله صدور مجوز است. پس از اتمام ساخت و ساز، انتظار می رود این پروژه در سال 2023 به بهره برداری برسد. این پروژه در حال توسعه و در حال حاضر متعلق به گروه مپنا است. پیش بینی می شود هزینه این پروژه حدود 86 میلیون دلار باشد. برق تولید شده از این پروژه طبق قرارداد خرید برق به سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی (ساتبا) فروخته می شود. انتظار می رود ظرفیت تخلیه 50 مگاوات باشد.

 

 

نیروگاه بادی سربیشه، خراسان جنوبی (Dorh Wind Farm, South Khorasan Province)

براساس تحقیقات به ‌عمل آمده میانگین سرعت باد برای به‌صرفه بودن تبدیل انرژی باد به برق حدود ۲۳ کیلومتر در ساعت است در حالی که سرعت باد در برخی مناطق خراسان جنوبی نزدیک به ۳۳ کیلومتر در ساعت به عنوان بهترین نُرم است. منطقه مرزی درح در سربیشه یکی از بزرگترین حوزه‌های بادخیز خراسان جنوبی است که با کشور افغانستان هم مرز بوده و جزو مناطق بادخیز بسیار خوبی است که نه تنها تحت تاثیر بادهای ۱۲۰ روزه سیستان قرار دارد بلکه وزش بادهای دیگری به نام هرات نیز سبب می‌شود در بیشتر روزهای سال در این منطقه وزش باد را داشته باشیم. عملیات احداث نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی سربیشه در سال 1399 شروع شد که با سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیون یورو معادل ۱۱۲۰ میلیارد تومان است به بهره‌برداری رسید.  عملیات اجرایی این پروژه با استفاده از ظرفیت ساخت و احداث داخل کشور در گروه مپنا انجام می‌شود و این پروژه دارای تجهیزات نیروگاهی شامل ۲۰ توربین با ظرفیت هرکدام ۲.۵ مگاوات و ۸۰ متر ارتفاع برج توربین است. با اجرای این پروژه میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت معادل ۴۵ میلیون لیتر گازوئیل در سال خواهد شد و میزان اشتغال‌زایی نیز در دوره بهره‌برداری ۲۵ نفر بطور مستمر است. میزان صرفه‌جویی در مصرف آب نیز ۱۲۵ هزار مترمکعب در سال است.

 

 

مزرعه بادی کهک، قزوین (Kahak Wind farms, Qazvin Province)

مزرعه بادی کهک نام مزرعه تولید برق با استفاده از انرژی باد در ایران می‌باشد که در سال ۱۳۹۲ در ۵ کیلومتری شهر تاکستان در استان قزوین راه‌اندازی گردید. این مزرعه در مرحله اول با ظرفیت ۲٫۵ مگاوات به بهره‌برداری رسیده‌است؛ و در حال حاضر توان تولید ۵۵ مگاوات برق با بکارگیری ۲۲ عدد توربین ۲/۵ مگاواتی را دارا می‌باشد. برق تولیدی این نیروگاه بادی در پست رازی در پنج کیلومتری شهر تاکستان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. توربین‌های نصب شده در این مزرعه بادی برای نخستین بار در ایران و توسط شرکت مپنا تولید شده‌اند. توربین‌های نصب شده در این مرکز بزرگ‌ترین توربین بادی کشور محسوب می‌شوند به‌طوری‌که هر کدام ۸۵ متر ارتفاع و دارای ۳۰۰ تن وزن می‌باشند. توربین‌ها ۳ پره‌ای بوده و طول هر پره ۵۳ متر می‌باشد. هر کدام از این توربین‌ها ظرفیت تولید ۲٫۵ مگاوات برق را داراست. این توربین بادی شامل سه بخش پایه یا برج، موتورخانه و روتور است.

 

 

مزرعه بادی هارزویل (Harzevil Wind Farm, )

این سایت در ارتفاعات شمال شرقی مشرف بر شهر منجیل و با ظرفیت 13.5 مگاوات احداث شده است. توربین های نصب شده در این مزرعه بادی عبارتند از توربین 300 کیلوواتی به ارتفاع هاب 31 متر ساخت شرکت نورد تانک دانمارک و توربین 660 کیلوواتی به ارتفاع هاب 45 متر ساخت شرکت نورد تانک دانمارک و توربین های V47 با هماهنگی شرکت وستاس در ایران و توسط شرکت صبا نیرو مونتاژ و نصب گردیدند. این مزرعه 25 واحد WTG و ظرفیت 13.5 مگاوات تولید دارد. به خاطر موقعیت خاص جغرافیایی منطقه و قرار گرفتن در ارتفاعات و همچنین شروع جنگل های آسمان سرا سردترین و البته سرسبز ترین سایت نیروگاه های بادی منجیل بوده و دارای مناظر بدیعی در فصل بهار می باشد.

 

 

مزرعه بادی سیاهپوش (Siahpoush Wind Farm, Qazvin Province)

مزرعه بادی سیاهپوش شامل 18 توربین بادی با ظرفیت 3.4 مگاوات ساخت شرکت زیمنس آلمان است که با بهره گیری از جدیدترین فناوری بدون دنده، توانایی تولید ظرفیت 61.2 مگاوات و نیز برق بیش از 75000 خانوار و جلوگیری از تولید بیش از 110 هزار تن گاز گلخانه ای در سال را دارد. برق تولیدی توسط پست مستقیم 230/33 کیلوولت نیروگاه به شبکه برق تزریق می شود. هدف احداث از این مزرعه بادی، تامین انرژی برق پاک و مطمئن شبکه سراسری ایران و نیز پوشش استان های قزوین و زنجان می باشد.

 

آکادمی انرژی های تجدید پذیر ایران

برای یک متخصص همیشه کار هست...

صفحه اصلی    دوره ها    ارتباط با مجموعه

آدرس:تهران،منطقه نیاوران،محله کاشانک،انتهای خیابان صبوری،پارک نیلوفر،آکادمی انرژی های تجدید پذیر ایران

تلفن: 02188946217

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استادامه خرید