- باتوجه به محدود بودن منابع انرژی غیر تجدیدپذیر و کاهش ظرفیت تامین انرژی آنها در گذر زمان، لازم است تا از منابع جدید و تجدیدپذیر استفاده شود که در سال های اخیر با استقبال خوبی برای احداث و راه اندازی آنها صورت گرفته است. در بین این منابع، انرژی خورشید، یکی از در دسترس ترین و اقتصادی ترین گزینه ها برای تامین انرژی برق و گرمایی محسوب می شود. از این رو برای سیستم های فوتوولتائیک استعداد خوبی در زمینه پروش مهندسین طراح سیستم های فوتوولتائیک (برای طراحی) و تکنسین فنی سیستم های فوتوولتائیک (برای اجرا و احداث) به وجود آمده است. با توجه به اینکه سیستم های فوتوولتائیک در ابعاد و کاربردهای مختلفی طراحی و احداث می شوند، از این رو نیروگاه های مختلف اعم از منفصل از شبکه (برای کاربردهای مصرفی) در ظرفیت های مختلف تا نیروگاه های متصل به شبکه (برای سرمایه گذاری و فروش انرژی برق تولیدی به شبکه توزیع و درآمدزایی) نیاز به نصاب حرفه ای دارد. از سوی دیگر هم بسیاری از ادوات و تجیهزات فوتوولتائیک و نیروگاه های خورشیدی در هنگان نصب دچار آسیب شده اند.
- نصب اصولی، استاندارد و صحیح نیروگاه های خورشیدی می تواند تضمین کننده عملکرد پایدار و مناسب باشد. طبق تجربه، در بسیاری از نیروگاه ها با وجود اینکه از تجهیزات با کیفیت استفاده شده است، اما بدلیل آنکه در فرآیند نصب استاندارهای لازم رعایت نشده و یا تکنسین تسلط کافی و علمی داشته اند موجب شده تا تجهیزات مورد استفاده دچار آسیب و تولید برق به خوبی انجام نشود ( به عنوان مثال، نمونه هایی متفاوتی از نصب نادرست وجود دارد که نصاب در همگام نصب، بدون رعایت پروتکل های موردنظر نصب به پنل، اینورتر، سازه و حتی سیم و کابل ها آسیب وارد کرده است. همچنین، چندین نیروگاه مختلف بومی وجود دارد که با وجود استفاده از استراکچر های استاندارد و خوب، ولی بدلیل نصب غلط، در باد های تند دچار آسیب شده و پنل ها نیز تخریب شده اند). از جمله دیگر موارد می توان اشاره کرد به درصد قابل توجهی از مشکلاتی که برای پنل های خورشیدی در دراز مدت رخ می دهد (مثل پدیده PID، نشت جریانی، میکروکرک ها (ترک های مویی)، خط و خش روی شیشه، دفرمه شدن فریم ها، شل شدن اتصالات، سولفاته شدن کانکتور ها و …) همگی در هنگام نصب اشتباه و غیراستاندارد پنل ها ایجاد شده اند.
- یک تکنسین فوتوولتائیک می بایست هم به پروتکل ها و استاندار های نصب آگاه و مسلط باشد و هم دارای ابزار مناسب و تجربه کافی در این زمینه باشد. نصب سازه ها و رعایت فشار مناسب (ترکمتر استاندارد) در سفت و باز کردن پیچ و مهره ها و کلمپها با اینکه ساده ترین مرحله نصب است اما دارای استاندارد و اهمیت های ویژه ای است. سیم کشی ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند و اکثر قطعی های ناخواسته در زمان بهره برداری نیروگاه ناشی از عدم رعایت استاندارد سیم کشیها، سرسیم و کابلشو زدن، وایزینگ غیراصولی و… است.
- دوره ی آموزشی تکنسین سیستم فتوولتائیک یکی از پرطرفدارترین دوره های ارائه شده در آکادمی انرژی های تجدیدپذیر ایران است و تاکنون دانشجویان زیادی را به خود جذب کرده است. که علاوه بر استفاده از کلاس آنلاین و یا حضوری (به انتخاب خود دانشجو)، از آموزش پروژه محور برخوردار می شود که پس از فراگیری مطالب و گذراندن دوره، آماده شرکت در داخلی آزمون پایان ترم آکادمی (بهمراه گواهی حضور در دوره) شده و در ادامه به سازمان فنی حرفه ای جهت شرکت در آزمون نهایی (بصورت تئوری و عملی) معرفی می شود که قبولی در آن با ارائه مدرک معتبر سازمان فنی حرفه ای که مورد پذیرش در بسیار از کشورها، دانشگاه ها، شرکت های بین المللی است، همراه خواهد بود و می تواند مستقیما پلی برای ورود به بازار کار و کسب درآمد باشد.در آکادمی انرژی های تجدیدپذیر ایران، تکنسین ها و افراد با استعدادی آموزش داده اند که سابقه نصب نیروگاه های مختلف کوچک و متوسط (ده ها نیروگاه) و سابقه اجرای چند نیروگاه بزرگ در داخل کشور را داشته و در کشور عراق نیز چندین نیروگاه مختلف را برای سازمان های بین المللی اجرا نموده اند. افرادی که همگی دارای پیش زمینه های فنی خوب بوده و کار با ابزارهای الکترونیکی (مثل جوش، ترکمترها، برش، دریلها، کابلشو، ارت متر، مولتیمترها، پیرانومتر، تیلت سنج …) و مکانیکی را به خوبی یادگرفته اند.